Program: Luni - Vineri: 9:00 - 17:00, Sâmbătă - Duminică: închis
+4 0774 614 837

Stomatologie pentru copii

stomatologie pentru copii

În clinica noastră veţi fi întâmpinat cu multe zambete, respect şi profesionalism. Mai mult decât atât, clinica stomatologică Oral Design poate satisface şi cei mai pretenţioşi clienţi: copiii. Promovăm un stil de viață sănătos şi tratamente dentare profilactice specifice vârstei copiilor pentru a le asigura sănătatea dentară atât de importantă în dezvoltarea lor. Micuţul pacient va fi primit într-un mediu unde nu o să cunoască frica şi o să fie tratat cu profesionalism şi multe zâmbete.

Stomatologie pentru copii - Clinica Stomatologică Oral Design

Ce să-i spun copilului despre prima vizită la stomatolog ?

Parintii ne pun această intrebare de multe ori. Vă sfătuim să vă pregătiţi copilul în acelaşi mod în care il pregătiţi pentru prima vizită la frizer sau pentru prima vizită la magazinul de încălţăminte. Reacţia copilului la prima vizită la stomatolog s-ar putea să vă surprindă deorece la clinica stomatologică Oral Design va fi primit cu multe zâmbete, cabinet special decorat pentru cei mici şi un loc de joacă.

Cabinet stomatologic pentru copii
Clinica stomatologică Oral Design - Copii
Locul de joacă pentru copii - Clinica Stomatologică Oral Design

Ce facem la prima vizită ?

  • vom examina cu atenţie gura, dinţii şi gingia micuţului;
    evaluăm obiceiurile adverse, cum ar fi suptul degetului;
    stabilim dacă este nevoie fluorizarea sau/şi sigilarea dinţilor;
    îi explicăm cu răbdare cum să aibă grijă de dantura sa;
    stabilim un program de vizite regulare.

Îngrijirea preventivă

Cariile nu trebuie să fie un lucru obişnuit pentru copii. Clinica stomatologică Oral Design este foarte preocupată de îngrijirea preventivă. Oferim cele mai bune sfaturi şi folosim cele mai noi tehnologii pentru a proteja dinţii copilului dumneavoastră.

Prevenirea cariilor

De cele mai multe ori copii dezvoltă carii din cauza dietei bogată în zahăr şi din cauza lipsei de îngrijire dentară. Limitarea zahărului în dietă şi periajul regulat pot ajuta la prevenirea cariilor. De asemenea, dacă copilul dumneavoastră mestecă mancarea foarte mult, acest lucru permite reziduului să stea mai mult timp pe dinţi, ceea ce măreşte riscul apariţiei cariilor.

De fiecare dată cand mâncăm, în interiorul gurii se produce o reacţie acidă care permite bacteriilor să digere zaharurile. Această reacţie durează aproximativ 20 de minute. În acest timp, mediul acid poate distruge structura dintelui iar, în cele din urma, poate favoriza apariţia cariilor dentare.

Consistenţa salivei este de asemenea un factor de care trebuie ţinut cont. Saliva subţire se rupe şi spală manacarea mai repede. O persoană care consumă hrană bogată în carbohidraţi şi zaharuri tinde să aibe o salivă mai groasă, care la randul ei produce mai multe bacterii producătoare de acid care pot cauza carii.

Primii dinţi care apar la copii sunt cei doi din faţă în partea de jos, şi anume incisivii centrali. Veţi observa acest lucru atunci când copilul dumneavastră are aproximativ 6-8 luni. Pe urmă vor aparea cei 4 dinţi frontali superiori, iar restul de dinţi vor aparea periodic. Dantura se va dezvolta de obicei în pereche, de-a lungul laturilor maxilarului până când copilul împlineşte 2 ani şi jumătate, în majoritatea cazurilor.

În jurul vârstei de 2 ani şi jumatate copilul dumneavoastră ar trebui să aibă toţi cei 20 de dinţi. Dinţii permanenţi vor începe să erupă în jurul vârstei de 6-7 ani. Unii dintre dinţii permanenţi vor înlocui dinţii de lapte. Nu vă faceti griji dacă unii dinţi apar mai devreme sau mai târziu deoarece toţi copii sunt diferiţi.

Dinţii de lapte sunt foarte importanţi deoarece nu doar că reţin spaţiu pentru dinţii permanenţi dar sunt şi foarte importanţi pentu mestecat, muşcare, vorbire şi aspect. Din acest motiv este important pentru micuţul dumneavoastră să menţină o dietă sănătoasă şi o igienă dentară regulată.

Evoluţia dinţilor

Am pregătit o prezentare grafică succinta cu evoluţia dinţilor, pentru cei mici.

Stomatologie pentru copii - Evoluţia dinţilor - Clinica Stomatologică Oral Design

Povesteşte-le despre dinţişorii lor! Descarcă şi printează evoluţia dinţilor.

Sănătatea zâmbetului tău e importantă.

Fă o programare online iar de restul ne ocupăm noi!