Program: Luni - Vineri: 9:00 - 17:00, Sâmbătă - Duminică: închis
+4 0774 614 837

Intrebări frecvente

Intrebări frecvente

Daca ai o întrebare care nu se regăseşte mai jos, te rugăm să ne contactaţi fără frică.

Intrebări frecvente adresate dentistului
 • De ce ar trebui să vin la Clinica Stomatologică Oral Design?
  Membrii echipei Oral Design sunt foarte interesaţi de cele mai noi tehnologii şi proceduri dentare. Suntem o echipă de profesionişti dedicaţi şi vă oferim o gamă largă de servicii moderne pentru a vă ajuta să fiţi mai sănătoşi şi să aveţi un zâmbet mai frumos.
 • Nu imi plac dinţii şi zâmbetul meu. Ce pot face?
  O varietate largă de opțiuni sunt disponibile pentru a îmbunătăți funcția dinților și modul în care arată zâmbetul tău. Vă invităm la clinica noastră pentru o consultaţie şi pentru a explora toate opţiunile disponibile.
 • Cât costă să am un zâmbet frumos?
  La fel ca majoritatea serviciilor, costul variază în funcție de cantitatea de timp necesară și dificultatea procedurii(lor). În general, îmbunătățirea unui zâmbet necesită o combinație de opțiuni de tratament, și cum ar fi albirea, folosirea unor materiale (rășină sau porțelan), pentru a îmbunătăți aspectul dinților. O simplă consultaţie în clinica noastră pentru a determina împreună planul de tratament şi costurile este o modalitate de a începe drumul spre un zâmbet de invidiat. Îmbunătăţirea zâmbetului este o investiție în tine.
 • Care sunt beneficiile cosmeticii dentare?
  Un zâmbet frumos ar trebui să îmbunătățească încrederea în sine, care poate avea un impact pozitiv asupra aspectelor sociale și profesionale ale vieții tale. Cosmetica dentară nu se aplică doar zambetului. Există tehnici şi materiale noi care sunt disponibile şi pentru dinţii din spate precum și pentru cei care se observa atunci când zâmbești. Cu ajutorul cosmeticii dentare gura ta va arata minunat, va fi mai sănătoasă şi va funcţiona mai bine.
 • De cate ori trebuie să vin la dentist pentru a avea un zâmbet frumos sau pentru a-mi rezolva problemele dentare?
  Aceasta variază în funcție de fiecare pacient, în funcție de necesități. Uneori, vă puteți îmbunătăți în mod dramatic sănătatea dumneavoastră orală și aspectul zambetului în doar câteva vizite. Echipa noastra va lucra pentru a face un tratament cât mai convenabil posibil, probabil, alegând vizite ușor mai lungi decat vizite frecvente. Trebuie sa discutaţi cu medicul dentist şi să stabiliţi cel mai bun plan de tratament.
 • Va fi zâmbetul cel nou permanent?
  Acest lucru depinde foarte mult şi de dumneavoastră. O igienă orală foarte bună precum şi vizite regulate la medicul stomatolog vă pot ajuta ca zâmbetul dumneavoastră să rămână identic pentru foarte mult timp. Acest lucru depinde şi de materialele folosite pentru repararea dinţilor dumneavoastră.
 • Daca dinţii mei sunt remodelaţi cu faţete sau coroane dentare, cum vor arata? Vor fi sensibili?
  În general, restaurări, cum ar fi coroanele sau faţetele dentare, vor necesita două vizite: o vizită pentru a forma dinții și una pentru cimentarea lor. Între vizite, medicul dentist poate oferi dinţi provizorii atractivi pentru a ajuta la prevenirea sensibilității, aceştia permit o funcţie masticatorie limitată şi vă oferă un zâmbet frumos. Acestea sunt soluţii temporare, pentru o perioadă limitată.
 • Daca imi doresc un implant dentar, cum pot face acest lucru?
  Obținerea de implanturi dentare începe ca orice altă procedură dentară: o vizită la medicul stomatolog. Medicul este cel care vă poate ajuta să luaţi cea mai bună soluţie pentru dvs. Dacă nu există o altă soluţie pentru a înlocui dinţii lipsă, atunci medicul o să vă ajute să obţineţi un implant dentar.
 • Ce ar trebui să ştiu înainte de a apela la un implant dentar?
  Specialiştii noştri vă vor explica în detaliu tot ceea ce presupune un implant dentar, înainte de a începe procedura, cat şi după ce procedura este finalizată. Întreabă-ne cu încredere.
 • Implanturile dentare sunt dureroase?
  Cei mai mulţi pacienti vor suferi unele dureri minore chiar în prima zi după intervenția chirurgicală iar unele persoane vor simţi această durere şi a 2-a zi, dar în comparație cu extracția dentară, implantul dentar tinde să fie mai puţin dureros.
 • Pot converti proteza dentară într-un implant, cât costă şi cât durează?
  Acesta este un lucru care trebuie să-l discutaţi cu medicul dumneavoastră, însă există această posiblitate. In general aceasta procedură este mai scumpă şi poate dura mai multe luni până la finalizare.
 • De ce nu pot înlocui dinţii de lapte pierduţi într-un accident?
  Dinţii de lapte trebuie să cadă la un moment dat, pentru a fi înlocuiţi de dinţii permanenţi asa că nu ar trebui sa vă faceţi griji.
 • Faţetele dentare se pot păta?
  Nu, faţetele dentare (ceramică) nu se păteaza deoarece materialul din care sunt realizate este protejat de o glazură specială.
 • Este albirea profesională dăunătoare smalţului dentar?
  Nu, nu există nicio deteriorare permanentă a smalţului dentar.
 • Albirea profesională poate să cauzeze sensibiliate crescută?
  Da, insă este temporară. Asta înseamnă că sensibiliatea dispare în una sau două zile după albire.
 • Cât timp durează albirea profesionala?
  De obicei, vă puteți aștepta ca albirea să dureze de la șase luni la doi ani, cu toate că unele studii au raportat rezultate de durată de până la 10 ani. Evitaţi vinul roșu, cafea și fumatul, toate acestea pot provoca colorarea dinţilor.
 • Este albirea o procedură sigură?
  Da, multe studii au demonstrat că albirea este un procedeu sigur.
 • Cât costă o albire?
  Preţurile pot să difere în funcţie de nevoi şi de alegerile dumneavoastră. Vă invităm la clinica noastră pentru a vă expune toate opţiunile.
 • Albirea poate să afecteze faţetele, coroanele sau plombele dentare?
  Albirea are un efect foarte mic sau deloc asupra coroanelor, plombelor sau faţetelor dentare. Din acest motiv este o idee foarte bună să discutaţi acest aspect cu medicul dumneavoastră înainte de a apela la albire.
 • Sunt toxice substanţele folosite la albire?
  Produsele de albire dezvoltate din peroxid de carbamidă, peroxid de hidrogen, și uree (substanţe care se găsesc în fiecare celula umană), trebuie utilizate cu precauție pentru a atenua orice îngrijorare. Cei care au probleme sunt cei care nu urmează instrucţiunile sau care abuzează de aceste substanţe.
 • Pasta de dinţi pentru albire funcţioneaza?
  O pastă de dinţi special creată pentru albire poate să cureţe, de obcei, doar suprafaţa şi nu poate schimbă culoarea dinţilor dumneavoastră. S-ar putea să observaţi rezultate vizibile dar dinţii nu sunt de fapt albiţi.

Sănătatea zâmbetului tău e importantă.

Fă o programare online iar de restul ne ocupăm noi!