Program: Luni - Vineri: 9:00 - 17:00, Sâmbătă - Duminică: închis
+4 0774 614 837

Faţete dentare

faţete dentare

Faţetele dentare sunt lucrări de retaurare complexe, delicate si de corectare a imperfecţiunilor dinţilor legate de forma lor, spaţii interdentare, nuanţa sau denivelări inestetice.

Faţetele dentare (uneori numite şi faţete din porţelan sau produse dentare laminate) sunt foarte subţiri, de culoarea dintelui, special create pentru a acoperi suprafaţa dentară a dinţilor pentru a îmbunătăţii aspectul. Aceste faţete sunt montate pe dinţi, permiţând schimbarea culorii dinţilor dumneavoastră, forma, mărimea sau lungimea.

Faţete dentare - Clinica Stomatologică Oral Design

Faţetele dentare se realizează din materiale speciale care arată exact ca smalţul natural al dinţilor iar rezultatele vor apărea în doar 2 vizite, oferindu-i pacientului zâmbetul dorit cu un grad de confort ridicat.

Faţetele dentare pot fi realizate din porţelan sau din materiale compozite pe bază de răşină. Faţetele din portelan sunt cele mai des folosite deoarece rezistă mai mult, nu-şi modifică culoare şi imită mai bine lumina reflectată de dinţii naturali decat cele din material compozit. Faţetele din material compozit sunt mai puţin folosite şi necesită îndepartarea unei porţiuni mai mari din dinte înainte de montare. Pentru a alege cea mai bună variantă trebuie să ajungeţi la un consult în cadrul clinicii stomatologice Oral Design din Alba Iulia.

 • Ce probleme dentare pot fi rezolvate cu ajutorul faţetelor dentare ?
  De obicei, faţetele dentare sunt folosite pentru a repara:
  dinţii care sunt decoloraţi fie din cauza tratamentului de canal, pete de tetraciclină sau alte medicamente, fluoruri excesive sau alte cauze;
  dinţii care sunt ciobiţi sau rupţi;
  dinţii care nu sunt aliniaţi corespunzător, au forma inegală sau neregulată;
  dinţii cu decalaje între ei (pentru a închide spaţiul dintre aceşti dinţi).

 • Care sunt avantajele faţetelor din porţelan ?
  oferă aspectul dintelui natural;
  gingia tolerează porţelanul mult mai bine;
  faţetele detare din porţelan nu se pătează;
  culoarea poate fi controlată şi selectată astfel încat dinţii să pară mai albi;
  faţetele dentare oferă o abordare conservatoare pentru schimbarea culorii şi formei dintelui şi, din punct de vedere estetic, este o alternativă mult mai bună.

 • Care sunt dezavantajele faţetelor din porţelan ?
  procesul nu este reversibil;
  faţetele din porţelan sunt mai scumpe decât cele din material compozit;
  în anumite cazuri dintele poate deveni mai sensibil la anumite alimente calde sau reci;
  culoarea faţetelor nu poate fi modificată odată ce ele au fost montate. Daca aveţi de gând să vă albiţi dinţii, trebuie să o faceţi înainte ca faţetele să fie montate.
  deşi improbabil, unele faţete se pot disloca sau pot să cadă. Pentru a minimaliza acest risc trebuie să nu vă muşcaţi unghiile, să nu muşcaţi din gheaţă, creioane sau alte obiecte dure deoarece pot pune o presiune suplimentară pe dantură;
  faţetele dentare nu sunt o alegere bună pentru persoanele cu probleme dentare (de exemplu cei cu carii sau afecţiuni gingivale, sau dinţii cu o cantitate insuficientă de smalţ).
 • Care este durata de viaţă a faţetelor dentare ?
  Durata de viaţă a faţetelor este, de obicei, între 5 - 10 ani. După această perioadă ele trebuie înlocuite.
 • Faţetele dentare au nevoie de îngrijire suplimentară ?
  Faţetele dentare nu au nevoie de îngrijire specială. Trebuie să aveţi o igienă orală bună, trebuie să folosiţi aţa dentară şi apa de gură, ca de obicei. Chiar dacă faţetele din porţelan nu se pătează, medicul vă poate recomanda să evitaţi folosirea în exces unor alimente care pot cauza pete dentare (cafea, ceai, vin roşu, etc).

Sănătatea zâmbetului tău e importantă.

Fă o programare online iar de restul ne ocupăm noi!